D'YOM HERBS NEEM - EKSTRAK DAUN MAMBU

Secara tradisinya mampu mencegah:

 • Buasir
 • Gout
 • Melancarkan perjalanan darah
 • Demam denggi
 • Sakit pinggang
 • Sakit sendi tulang
 • Ekzema dan masalah kulit
 • Lesu dan tidak bermaya
 • Diabetes (Kencing manis)
 • Cirit birit
 • Ulser perut

Volume discounts

Quantity Price You Save
2 RM113.50 Up to RM52.00

Last time this product was added to a cart: 11/18/2019

Keterangan produk:

- Ekstrak daun Mambu atau Neem mengandungi Quercetin iaitu salah satu bahan aktif yang terdapat dalam Flavonoids. 

- Flavonoids bersifat antioksida yang boleh mencegah keradangan. 

- Salah satu punca keradangan adalah sakit otot seperti lutut. 

- Quercetin juga bagus untuk memperbaiki pengaliran darah dengan meningkatkan pengeluaran nitrik oksida dan mengurangkan kepekatan endothelin (pesakit strok). Nitrik oksida: gas yang boleh mengurangkan tekanan darah dan meningkatkan pengaliran darah.

Dyom Neem ekstrak daun mambu:

1. Neem dikenal pasti sebagai salah satu pencuci darah ayurvedi sejak 500 tahun dahulu. Darah yang tersumbat atau saraf sekitar lutut atau sendi boleh menjadi normal selepas darah menjadi bersih.

2. Neem Herba pahit bersifat alkali. Dapat membantu mengurangkan kadar asid dalam darah, dan dapat mengembalikan kesegaran tubuh badan anda secara tidak langsung mempercepatkan proses penyembuhan sakit sendi dan saraf seperti lutut.

3. Pengidap kencing manis disarankan menggunakan Neem untuk menstabilkan kandungan glukosa dalam badan. Daun Mambu bersifat antibakteria, antifungus dan antivirus.

4. Neem boleh menjaga tahap gula dalam darah dan menrupakan salah satu alternatif semulajadi untuk mengawal tahap gula dalam darah.

5. Neem dapat mengurangkan kadar gula di dalam darah dan meningkatkan sensitiviti reseptor di dalam badan. Dapat membantu mengawal kadar gula dalam darah serta mengurangkan kebergantungan pada ubat-ubatan yang kerap diambil untuk tahan sakit.

6. Neem juga dapat mempercepatkan proses penyembuhan dan mencegah jangkitan pada luka. Kandungan ‘Nimbidol’ dan ‘Gedunin’ yang terkandung dalam pokok ‘Neem’ bertindak sebagai anti-kulat dan mampu untuk membunuh kulat yang tumbuh pada kulit. Secara tidak langsung ‘Neem’ dapat boleh menyembuh dan mencegah jangkitan kulat pada badan.

Maklumat Pengilang:

Dyom Herbs adalah 100% produk ekstrak daripada daun terpilih. Dyom Herbs hanya fokus pada daun terpilih dan diesktrak tanpa campuran-campuran yang lain. Dan amalan ini telah dijalankan semenjak tahun 1960 daripada nenek moyang terdahulu.

Kilang yang bertempat di Batu Pahat, Perlis ini ada pensijilan lengkap HACCP, GMP, HALAL dan MESTI.

Unit Dalam Bungkusan: 1 botol x 500ml

Berat bungkusan : 1 kg

Ukuran bungkusan: 85mm x 533 mm

Penafian: Hasil adalah berbeza antara individu. Kandungan dalam laman ini TIDAK bertujuan untuk menggantikan nasihat perubatan atau rawatan doktor. Jangan sekali-kali mengabaikan nasihat doktor atau lewat mendapatkan rawatan.

ER-DYHN

Data sheet

Brand
D'Yom Herbs

You might also like

D'YOM HERBS CITRUS -...

D'YOM HERBS CITRUS -...

D'YOM HERBS KERSEN -...

D'YOM HERBS KERSEN -...

D'YOM HERBS LAMUTASA -...

D'YOM HERBS LAMUTASA -...

chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.